ΙΣΤΟΡΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΙΣΤΟΡΙΑ

Δημοσίευση από Aurelis Την / Το Κυρ Απρ 24, 2011 6:36 am

1974: Δημιουργία Δημοκρατικής Ανανεωτικής Πρωτοπορίας (ΔΑΠ) στα Ιδρύματα της Αθήνας και Νέας Δημοκρατικής Φοιτητικής Κίνησης (ΝΔΦΚ) για τα Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.
1975: Συνένωση των δύο παρατάξεων σε μία, την γνωστή με τη σημερινή της ονομασία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
1983: Ιδρύονται και θεσμοθετούνται τα Τ.Ε.Ι. , τα οποία αποτελούν την μετεξέλιξη των ΚΑΤΕΕ. Παράλληλα ιδρύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ.
1995: Πραγματοποιείται το τελευταίο Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Έκτοτε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εργάζεται καθημερινά προς την κατεύθυνση της ανασύστασης της ΕΣΕΕ
2006: Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ επιτυγχάνει τα μεγαλύτερα ιστορικά ποσοστά της με 50,1% και παράλληλα πραγματοποιεί τη δεύτερη Εθνική Συνδιάσκεψη της ιστορίας της στη Λάρισα.
2010: η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ παραμένει πρώτη με ποσοστό 47%
Με αδιάκοπη προσπάθεια των στελεχών της, έγκυρες παρεμβάσεις και καινοτόμες ιδέες, η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. καθιερώθηκε στη συνείδηση του Έλληνα φοιτητή και σπουδαστή ως μια υπεύθυνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.
Οι καινοτόμες προτάσεις της, για αποτελεσματικότερη και πιο διαφανή λειτουργία των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ανάπτυξη της έρευνας, την αξιολόγηση, την δημιουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε όλα τα Α.Ε.Ι, τη συμμετοχή των φοιτητών στα προγράμματα Erasmus, την σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας αλλά και διάφορες άλλες γενικότερες και ειδικότερες προτάσεις, μα πάνω απ' όλα η καθημερινή επίλυση των προβλημάτων μέσα στα αμφιθέατρα είναι τα συστατικά που την οδήγησαν στην πρωτοπορία του φοιτητικού κινήματος.
37 χρόνια η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων φοιτητών και συνεχίζει να πρωτοπορεί. Με περισσότερα από 10.000 μέλη, σε 30 πόλεις της Ελλάδας και 50 του εξωτερικού , αποτελεί τη μεγαλύτερη και δυναμικότερη φοιτητική παράταξη στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Δίχως να σταματά να ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα της ζωής του φοιτητή, δίχως να σταματά την ουσιαστική της παρέμβαση στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου, με καινοτόμες προτάσεις και υπεύθυνες θέσεις, με συνεχή παρουσία για να δικαιολογήσει ότι όχι τυχαία η πρωτιά ανήκει σε αυτή.

============================================
avatar
Aurelis
Admin
Admin

Posts : 2
Join date : 15/11/2009
Age : 28
Location : Κρήτη-Καστοριά

http://dap-ndfk-teikastoria.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης